Министерският съвет заседава извънредно днес. Очаква се правителството да одобри проектобюджета

...
Министерският съвет заседава извънредно днес. Очаква се правителството да одобри проектобюджета
Коментари Харесай

Бойко Борисов обяви: Който е против мен е против стабилния растеж на България

Министерският съвет заседава изключително през днешния ден. Очаква се държавното управление да утвърди проектобюджета за идната година и проектобюджетите на здравната каса и държавното публично обезпечаване, предава Пик

Предвижда се от 2019 година оптималният застрахователен приход да се вдигне от 2600 на 3000 лв., с което не са съгласни работодателите. Минималната работна заплата ще се увеличи до 560 лв..

От юли 2019 година пенсиите ще се усилят с 5,7%. Пак от средата на годината таванът на пенсиите ще се увеличи от 910 на 1200 лв.. Увеличава се минималният застрахователен приход за земеделските производители и тютюнопроизводители от 350 на 560 лв..

" Така в профил наподобява елементарно, но не е по този начин. Специално поздравете Кубрат, аз го поздравих. И братовчед му като се е бил в хотела, той е имал различен боксов мач ", сподели министър председателят при започване на изключителното съвещание във връзка на вчерашната победа на Кубрат Пулев над Хюи Фюри.

" Правим това съвещание, с цел да дебатираме бюджета за идната година. Старали сме се по този начин да го създадем, че да дава отговор безусловно на нашите предизборни обещания.

Това е един от най-амициозните бюджети от началото на прехода. Когато правихме договарянията са тоди кабинет, до края на мандата трябваше да достигнем Брутният вътрешен продукт от 110 милиарда лева, а в този момент е 118 милиарда лева, а към края на мандата ще е  133 милиарда

С нашите политически съперници можета да им говорите единствено в числа. Безработизата е 4,8% и има липса на служащи. Спорът на външния дълг, че ще задължим идващите генерации - той е третият най-нисък в Европейски Съюз от 22% от Брутният вътрешен продукт през 2018 година и ще спадне на 17,7% в края на мандата. Тогава ще стане най-ниският външен дълг. По график, както обещахме, усилваме минималната работна заплата ", сподели министър председателят.

Той посочи, че същински се надява да се постави ред във Военновъздушни сили, тъй като при големия брой хеликоптери и самолети, на последното обучение се е наложило да се употребяват американски хеликоптери.

" Над половин милиард даваме повече за общините, най-вече за Северна България. Приходите в бюджета нарастват с над 4,5 милиарда лв.. Държавата в никакъв случай не е била в по-добра кондиция занапред. Тези, които са срещу това ръководство, на процедура са против постоянния напредък на България. Не им споделям да запазят радиомълчание, а да приказват с числа ", означи Борисов.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР